Toenemende drukte in de huisartsenzorg

Toenemende drukte in de huisartsenzorg Grote kans dat u het al eens heeft gelezen of gehoord in de media, het is druk in de huisartsenpraktijk. Alle huisartsenpraktijken hebben te maken met uitval door ziekte, steeds meer administratieve zaken en vooral met problemen om personeel te vinden voor vervanging of uitbreiding. Dit geldt ook voor ons huisartsencentrum. 
 
Telefoonverkeer 
Er wordt met man en macht gewerkt om alle mensen die bellen te woord te staan. De doktersassistenten beoordelen alle zorgvragen naar urgentie, prioritering en hoeveel tijd de zorgvraag kost. Met als doel de juiste zorg op het juiste moment bij de juiste zorgverlener. Door de drukte en het tekort aan huisartsen kan het echter gebeuren dat u wel eens wat langer moet wachten aan te telefoon en ook langer moet wachten op een plekje bij de huisarts. Wij vragen uw begrip hiervoor. 
 
Alternatieven 
Wist u dat er naast telefonisch contact ook nog andere manieren zijn om het juiste zorgadvies in te winnen? 

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via het patiënten portaal een vraag te stellen via een e-consult.

Voor herhaalrecepten kunt u gebruik maken van de herhaalrecepten-link (in samenwerking met Apotheek Dokkum) op onze website of van de receptenlijn (088-0081200 keuze 2). Kijk op de website voor meer informatie. 

Naast deze mogelijkheden kan er ook altijd advies worden ingewonnen via Thuisarts.nl of Moet ik naar de dokter.nl. Hier vindt u goede en betrouwbare informatie waardoor het soms niet eens meer nodig is om langs de huisarts te gaan.  
 
Spoed 
Voor spoed geldt dat u beter direct de huisarts kunt bellen. Na 17.00 uur of in de weekenden kunt u bij spoed bellen met Dokterswacht Friesland. Als elke seconde telt, bel dan 112.  

27 mei 2022