Nieuw nummer Dokterswacht!

Nieuw nummer Dokterswacht! Wijzigingen bij Dokterswacht

Dokterswacht heeft vanaf 1 juli een nieuw telefoonnummer en een gewijzigde werkwijze. Met het nieuwe telefoonnummer betaalt de beller geen extra belkosten. Ook is het nummer bereikbaar voor mensen met een prepaidkaart of een buitenlands mobiel telefoonnummer.

Verwijzen naar website voor zelftriage
Daarnaast voert Dokterswacht een nieuwe werkwijze in. Mensen met spoedklachten buiten de openingstijden van de eigen huisarts worden gevraagd eerst digitale zelftriage te doen op de website van Dokterswacht. Digitale zelftriage is een instrument waarmee mensen kunnen beoordelen of en wanneer het nodig is om contact op te nemen met Dokterswacht. Hiervoor vullen ze een aantal vragen in over hun klachten. Direct daarna krijgen ze advies of het kan wachten totdat hun huisarts weer bereikbaar is of dat ze Dokterswacht kunnen bellen.
Uit ervaring blijkt dat veel mensen met Dokterswacht bellen, terwijl na triage blijkt dat het niet nodig is om direct zorg te leveren. Het gevolg is lange wachttijden en de mensen met échte spoedklachten moeten lang wachten totdat ze worden geholpen. Dit wil Dokterswacht zoveel mogelijk voorkomen en daarom verwijzen ze eerst naar de website. Het telefoonnummer van Dokterswacht en de mogelijkheid om te chatten staan hier ook op.

Wat doet Dokterswacht?
Dokterswacht is er voor spoedeisende huisartsenzorg in de avond, nacht en het weekend. Wanneer mensen spoedklachten hebben buiten de openingstijden van hun eigen huisarts en het écht niet kan wachten totdat de eigen huisarts weer bereikbaar is, kunnen ze contact opnemen met Dokterswacht. De contactgegevens zijn te vinden op www.dokterswacht.nl.

20 juni 2024