Griepvaccinaties

Griepvaccinaties

Van 19 t/m 27 oktober is de griepprik in Huisartsencentrum Dokkum. De uitnodigingen voor de vaccinatie worden 6 oktober per post verzonden naar mensen die behoren tot de risicogroep.
We zorgen ervoor dat het veilig is om te komen ondanks de coronacrisis. Hierdoor kunnen niet teveel mensen tegelijk komen. Dit jaar hebben we gekozen voor een vooraf afgesproken datum en tijdstip op basis van uw achternaam. 
Let op: op de uitnodiging staat wanneer u precies verwacht wordt. U dient aan te sluiten via de hoofdingang van Sionsberg. Draag een mondmasker en houdt 1,5 meter afstand tot uw voorganger in de wachtrij. 

In de nieuwe dockumer courant kunt u ons artikel lezen over de griepvaccinaties dit jaar.

De griepprik verkleint het risico om ernstig ziek te worden door de griep. Het griepvirus veroorzaakt griep. Als u de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner. Het kan zijn dat u toch griep krijgt. De griepprik zorgt er dan wel voor dat u minder ernstig ziek wordt. Wilt u hier meer over weten of voor wie het precies bedoelt is, kijk dan op de website van het RIVM.


 

30 september 2020